o-nm2009.no © øn2009 

ERFARNE ORIENTERINGSLØPERES MENING OM ARRANGEMENTET

 

Også løpere fra tidligere tider har tatt turen hit til oss disse dagene. Noen er her av interesse og nysgjerrighet, andre har i tillegg barn som følger i opphavets spor i orienteringsløypa. Vi huket tak i to som har mange års erfaring i denne sporten, Øystein Weltzin og Tore Sagvolden.

 

 

Øystein Weltzin

Weltzin kommer fra laget Tyrving og har vært en meget god løper. På 70-tallet var han med på landslaget.

Holtålen har han besøkt flere ganger før og han har sprunget to dagers fjell-O både  i 1977 ved Killingdal og i 1982 ved Øyongen.

Han har også vært synfarer oppi Holla i 1977.

I helga har han med sine tre barn som er med og løper. Yngste sønn løper i juniorklassen og fikk  bronsjemedalje her forleden. De to andre løper i senior Damer og senior Herrer.

 

Siden Weltzin sprang i skogene selv, er det en del som har forandret seg.           

-Før var løypene mye lengre og det var lengre distanse mellom postene, forteller han. Da kunne løperne selv velge hvor de ville springe i forhold til neste post. Langdistansen før var det samme som ultradistansen er i dag.

Ellers synes Øystein at Holtålen kommune har fått for lite hjelp fra orienteringsforbundet, og dermed ble det mye som ikke fungerte, mente han. Den gamle orienteringsløperen sier de to første dagene var kaotisk, men at det er blitt veldig forbedret til lørdag. Storskjermen var bedre plassert nå, så man kan gå litt nærmere slik at også de med dårlig syn får se.

–Øverhaugen er uansett en veldig fin plass å ha arrangementet på, sier Weltzin til slutt.

 

Tore Sagvolden

Tore hadde sin storhetstid mellom 1979 og 1987. Han har vært med på landslaget og har vunnet 4 VM-gull med Norges stafettlag. I de andre distansene har han vunnet 4 VM-medaljer, men ingen gullmedalje.

Sagvolden har også vært i Holtålen et par ganger. Blant annet har han vunnet to dagers fjell-O hele tre ganger og under en klubbsamling holdt han foredrag om orientering og trening. Tore er nå med i styret i orienteringsforbundet og er leder i toppidrettskomitéen.

Opp gjennom åra er mye blitt forandret. Løypene er blitt mye kortere og han synes gps-trackingen var interessant.

-Alt er blitt mye mer teknisk, sier han med et smil om munnen.

Ellers kan han fortelle at arrangementet er bra teknisk og veldig presist.

–I tillegg følte jeg meg veldig velkommen her, både fra funkjsonærenes side og fra resten av bygdefolket, tilføyer han.

 

 

Det synes vi er hyggelig å høre!

 

 

 

 

 

- Vilje

- Lyst

- Lojalitet

 

 

 

 

 

 

Therese Haare, Ingjerd Myhre og

Maren Jansson Haverstad