o-nm2009.no © øn2009 

HVORDAN STÅR DET TIL MED FUNKSJONÆRENE?

500 funkjsonærer er i sving under NM-uka. Ofte kommer disse litt i skyggen, men dette har vi tenkt å gjøre noe med! Derfor har vi vært ute på arenaen og snakket litt med dem som jobber i kulissene.

 

Mette Kirkhus

Først ut er Mette Kirkhus som er kjøkkenansvarlig. Hun har mye å henge fingrene i disse dagene, men tar seg likevel tid til å svare på våre spørsmål.

Hvordan er det å være ansvarlig for innkjøpet av all maten ?

-Det er spennende. Veldig mye forskjellig mat må  kjøpes inn til hver dag og det trengs god planlegging. Det er laget 700 porsjoner med løpermat pr. dag og det betyr masse jobb! Vi har også kjøpt inn 225 porsjoner til bankett og ordnet med frokost til dem som ligger på HV-senteret.

Maten kommer fra kåffekråa, noe som passet ypperlig for cafeen, siden dette til vanlig er en rolig tid av året.  Men noe mat lages også på stadionen, for eksempel blir det solgt hamburgere, koteletter og pølse med brød. Målet er å selge ca. 300 hamburgere, forteller Mette.

På toppen av det hele er det en haug med frivillige som også må ha mat. For dem er det kjøpt inn frukt og brødmat, noe som gjør godt i en sulten funksjonærmage etter hardt arbeid gjennom dagen. I matteltet selges det hyllkaker og lapper. Det er tradisjonsmat i Holtålen og mat vi gjerne vil vise fram. Det selges også skoffkake, lemse, sjokolade, brus og potetskruer.

Hvor mange hjelper til på kjøkkenet?

Det jobber ca 15 stk på kjøkkenet. Alle sammen har forskjellige jobber. Noen selger maten,  mens andre steker hyllkaker og lapper. Noen står utenfor matteltet og selger hamburgere og pølser. Andre har ansvar for toalettene.

 

 

Kjell Sundt

 

Kjell Sundt (58) er til daglig varaordfører i Holtålen kommune og anleggsleder på Røros jernbaneverk. Han er nestleder i hovedkomiteen og under O-NM har han som oppgave å

ta i mot gjester og sponsorer.

 

Sponsorene har fått tildelt en base i Haltdalen klubbhus, der de kan oppholde seg dersom de ønsker det. De har også fått et gjestebevis

som gir de tilgang til mat i funksjonærteltet. På onsdag var det lagt opp til sponsorkveld i Haltdalen samfunnshus, arrangert av Kjell Ove Oftedal. Det var diverse underholdning, blant annet av Jørgen Nyrønning, som bidro med fele- og banjospilling. Det ble også arrangert kokkekamp, med ordfører Ivar Volden som overdommer. Kvelden ble en suksess, ifølge Kjell Sundt.

 

Mer enn 25 sponsorer vil møte opp i løpet av helga, og så langt har Kjell bare fått positive tilbakemeldinger om arrangementet. Spesielt har arenaen fått mye skryt.

 

Kjersti Forbord Jensås

Kjersti sitter i hovedkomiten og er ansvarlig for alle kulturarrangement under O-NM. Disse tiltakene har de valgt å kalle"kultur på kartet" og er for å få fram kulturen her og alle de flinke ungdommene Holtålen har å by på. Det er en egen gruppe som har ansvar for kultur, der Kjersti er leder. De har som oppgave å finne ut hvem  som kan opptre på hvilket arrangement og å sette opp program for kveldene i hele NM-uka.

-Siden det er O-NM er det litt uvanlig med så mange kulturarrangement, men det er veldig spennende. Oppgaven tok hun som en utfordring.

 

Til vanlig jobber Kjersti i Holtålen Kommune som assisterende rådmann. Hun har ansvaret for personalet i kommunen.

Kjersti har jobbet som kultursjef, og tror det er derfor hun har fått denne oppgaven. Hun synes det er kjempeartig med mye liv på arenaen.

 

Tilsammen er det ca 15 arrangement og Kjersti tror og håper at "Utspring" trekker mest folk. "Utspring" er en kulturkveld utenom det vanlige. Dette er et arrangement med utflytta kulturutøvere, folk med utgangspunkt i Holtålen Kommune, som har gjort seg godt bemerket innen sine forskjellige kulturfelt. Til nå er det Sie Gubba- konsert og fest som har trukket flest folk. På kirkekonserten i Haltdalen var det også overraskende stort oppmøte.

også skoffkake, lemse, sjokolade, brus og potetskruer.

Hvor mange hjelper til på kjøkkenet?

Det jobber ca 15 stk på kjøkkenet. Alle sammen har forskjellige jobber. Noen selger maten mens andre steker hyllkaker og lapper. Noen står utenfor matteltet og selger hamburgere og pølser. Andre har ansvar for toalettene.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Vilje

- Lyst

- Lojalitet

 

 

 

 

 

 

Therese Haare, Ingjerd Myhre og

Maren Jansson Haverstad