o-nm2009.no © øn2009 

En liten oppsummering av NM-uka 2009

 

 

NM er nå over for denne gang, og mange sitter igjen med en rekke nye opplevelser og minner for livet. 500 orienteringsløpere har vært i aksjon, og for noen har det resultert i NM- titler. Noen er kanskje skuffet over sine egne prestasjoner, mens andre har prestert langt over forventning. Det som er sikkert, er at vi håper alle har hatt glede av disse fire dagene, at de er en erfaring rikere og at de er fulle av pågangsmot videre. Det er liten tvil om at Norge sitter med veldig mange unge og talentfulle orienteringsløpere! Olav Lundanes ble NM-kongen med overlegen seier på langdistanse senior og suveren seier på stafetten. Marianne Andersen og Ingjerd Myhre ble NM-dronninger, eller NM-dronning og NM-prinsesse. All ære til løperne for svært gode plasseringer!

        

Arrangementet har gått knirkefritt, til tross for at værgudene ikke har vært med oss. Regnet har gjort sitt for å trekke oss ned i gjørma, heldigvis er de fleste utstyrt med store smil og en solid porsjon positivitet. 

I tillegg til det sportslige har arrangøren valgt å krydre NM-uka med kulturarrangementer av forskjellig slag, kalt ”Kultur på kartet.” Dette for å skape liv på kveldstid og for å vise at Holtålen har mye å by på også kulturmessig.

Elever ved Grøt- og Hov Skole har vært tilstede sammen med barn fra alle de tre barnehagene i kommunen. Mange av skolebarna var med som funkjsonærer og barnehagebarna opptrådte med sang. De har i tillegg vært svært viktige for å skape liv på arenaen.

         

NM hadde også et løp som ikke dreiet seg om å vinne gull. Lørdag ble det arrangert et O-løp for de som ville prøve seg i NM-løypene. Løpet ble kalt Trolltjønnløpet, og hele 192 personer fullførte.

Søndag ble det avholdt avslutningsseremoni. Arne O. Reitan leste et utdrag fra Ann- Magritt og Ålen musikkorps spilte. Det ble en verdig markering av slutten på mesterskapet.

 

Disse har tatt gull under NM-UKA i Holtålen 2009:

Emil Wingstedt, Mattias Karlsson, Olav Lundanes (Halden SK) Stafett H17

Vendula Klechova, Anne Margrethe Hausken, Kajsa Nilsson (Halden SK) Stafett D17

Anders Skarholt (Asker SK) Mellomdistanse H21

Marianne Andersen (Konnerud IL) Mellomdistanse D21

Gaute Hallan Steiwer (Lillomarka OL) Mellomdistanse H19-20

Elen Katrine Skjerve (Frol IL) Mellomdistanse D19-20

Ivar Lundanes (Frol IL) Mellomdistanse H17-18

Ingjerd Myhre (Kongsberg OL) Mellomdistanse D17-18

Mathias Bjugan (Wing OK) Langdistanse H19-20

Britt Ingunn Nydal (Lillomarka OL) Langdistanse D19-20

Jo Forseth Indgaard (Frol IL) Langdistanse H17-18

Ingjerd Myhre (Kongsberg OL) Langdistanse D17-18

 

Olav Lundanes (Halden SK) Langdistanse H21

 

Marianne Andersen (Konnerud IL) Langdistanse D21

 

 

 

 

 

 

 

 

- Vilje

- Lyst

- Lojalitet

 

 

 

 

 

 

Therese Haare, Ingjerd Myhre og

Maren Jansson Haverstad